Περιποίηση των μαλλιών το χειμώνα

Τα μαλλιά σας αντιμετωπίζουν κάποια εποχιακή διαταραχή;
Αν ναι, δεν είστε η μόνη.
Ο χειμωνιάτικος καιρός, η απώλεια υγρασίας και η πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, θαμπάδα στα μαλλιά, έλλειψη ελαστικότητας, φριζάρισμα και μείωση του τόνου του χρώματος.

Θα πρέπει λοιπόν, να φροντίζετε πιο εντατικά τα μαλλιά σας το χειμώνα, καθώς η σωστή περιποίηση μαλλιών καθώς και η χρήση των κατάλληλων προϊόντων μπορούν να ενισχύσουν και να αναδομήσουν την τρίχα από το εσωτερικό της.

Ακολουθούν οι 4 συμβουλές για τη χειμερινή περιποίηση των μαλλιών ώστε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα.

1) Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα
Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά το χειμώνα, είναι η απώλεια υγρασίας.
Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που θα αναπληρώσουν την χαμένη υγρασία. Μια ενυδατική κρέμα μαλλιών (leave in) μαζί με τη χρήση του σωστού τύπου ενυδατικού μαλακτικού, θα βελτιώσει την υφή και την όψη των μαλλιών σας.
Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε το conditioner κατά μήκος των μαλλιών σας και τυλίξτε τα σε μια πετσέτα για δέκα λεπτά - αυτό δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον, επιτρέποντας στο conditioner να διεισδύσει σωστά στα μαλλιά.

2) Μειώστε τη θερμοκρασία του νερού στο λούσιμο
Το λούσιμο με χλιαρό ή ακόμα καλύτερα με κρύο νερό είναι ένας καλός τρόπος για να κλειδώσει την υγρασία το μαλακτικό που έχετε χρησιμοποιήσει. Δίνει επίσης πρόσθετη λάμψη στα μαλλιά. Το ζεστό νερό, όσο δελεαστικό και αν είναι τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι ιδανικό για το τριχωτό της κεφαλής ή τα μαλλιά καθώς απομακρύνει τα φυσικά έλαιά τους.

3) Αποφύγετε την χρήση εργαλείων styling
Εάν έχετε χρόνο, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Οι υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων styling αυξάνουν την στατικότητα και μειώνουν την υγρασία. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, χρησιμοποιήστε μέτρια σκάλα θερμότητας και όχι την πιο ζεστή σκάλα. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να συμβάλλει στη ζημιά των μαλλιών σας.

4) Αλλάξτε σαμπουάν
Το χειμώνα θα πρέπει να έχετε ως στόχο να λούζετε τα μαλλιά σας δυο έως τρείς φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα βαθιά ενυδατικό σαμπουάν. Το καθημερινό λούσιμο αποβάλλει τα φυσικά έλαια τα οποία διατηρούν τα μαλλιά σας υγιή, λαμπερά και ευλύγιστα. Αποφύγετε σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα, καθώς ξεθωριάζουν το χρώμα και κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά.
Το χειμώνα είναι αρκετά συχνή η εμφάνιση ξηροδερμίας, πιτυρίδας και τριχόπτωσης.