Πως να επιλέξω κρέμα προσώπου το καλοκαίρι;

Για πολλούς το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο μόνο με το αντηλιακό. Ποιος όμως είπε ότι εκτός από αντηλιακό δεν χρειάζεται το πρόσωπο και κρέμα; Είναι σίγουρο ότι ανάλογα τις ανάγκες του δέρματος και την ηλικία κάθε πρόσωπο έχει ανάγκη για κρέμα είτε ενυδατική είτε αντιγηραντική τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και για τη νύχτα. Με ποια όμως κριτήρια θα γίνει η επιλογή της κατάλληλης κρέμας ειδικά το καλοκαίρι που οι συνθήκες δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές ώστε να μην είναι πολύ βαρύ το αποτέλεσμα;
Μη λιπαρή υφή: ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι η υφή της κρέμας, η οποία θα πρέπει να είναι λεπτόρρευστη και να απορροφάται πολύ γρήγορα. Το καλοκαίρι, οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας κάνουν το δέρμα να σκάει και να μην αναπνέει. Σκεφτείτε και από πάνω να έχετε και μία πολύ βαριά κρέμα. Επιλέγοντας μια ελαφριά κρέμα που απορροφάται πολύ γρήγορα βοηθάτε το δέρμα σας να αναπνέει και να μην ασφυκτιά. Ένας παραπάνω λόγος για την επιλογή μιας ανάλαφρης και μη λιπαρής κρέμας είναι το γεγονός ότι πάνω από την κρέμα ημέρας θα μπει και το αντηλιακό. Άρα σκεφτείτε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη επιλογής κρέμας με πολύ λεπτή και ανάλαφρη υφή. Επιπλέον, αν το δέρμα σας είναι λιπαρό με τάση ακμής η ανάγκη για πολύ λεπτή υφή είναι εξίσου επιτακτική ώστε να μην φράσσονται οι πόροι και να μην δημιουργούνται νέες ατέλειες.
Σύνθεση με δράση κατά της φωτογήρανσης: ο ήλιος έχει τις θετικές του επιδράσεις, έχει όμως και τις αρνητικές. Μερικές από αυτές έχουν να κάνουν με τη φωτογήρανση και είναι οι ρυτίδες, η απώλεια λάμψης, η θαμπή όψη και οι κηλίδες. Επομένως, οι συνθέσεις που επιλέγονται το καλοκαίρι καλό είναι να συνδυάζουν και αντηγηραντική δράση και προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Και αυτό δεν έχει ηλικία, αφορά ακόμα και τις πιο νεαρές ηλικίες.
Σύνθεση με αντιοξειδωτική δράση: ένα από τα κακά του ήλιου είναι η δημιουργία οξειδωτικού στρες. Και αυτό δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες που μόνο κακό κάνουν στην επιδερμίδα και στον οργανισμό. Άρα ειδικά το καλοκαίρι είναι απαραίτητη η χρήση κρέμας με αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C ώστε να αποφεύγεται η πρόωρη γήρανση.
Σύνθεση κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα: ακόμα και ένα πολύ ανθεκτικό δέρμα το καλοκαίρι με την έντονη ηλιοφάνεια μπορεί να γίνει εύκολα ευαίσθητο. Αλλά και τα ευαίσθητα δέρματα το καλοκαίρι γίνονται ακόμα πιο ευάλωτα. Τα πιο συνηθισμένα σημάδια ευαισθησίας σε ένα πρόσωπο είναι η ερυθρότητα, η τραχειά υφή, η κοκκινίλα, οι ευρυαγγείες ακόμα και η φλεγμονή. Άρα για έναν τέτοιο τύπο δέρματος είναι πολύ σημαντικό να επιλέγονται κρέμες με εξειδικευμένες συνθέσεις και δερματολογικά συστατικά που όχι μόνο δεν πυροδοτούν τέτοια συμπτώματα αλλά και ανακουφίζουν τυχόν δυσαναξίες και δερματικές αντιδράσεις.

Βρείτε λοιπόν την κρέμα που σας ταιριάζει ειδικά τώρα το καλοκαίρι και δώστε στο δέρμα σας την προστασία που χρειάζεται από την έντονη ηλιοφάνεια καθώς και την ενυδάτωση που χρειάζεται λόγω υψηλών θερμοκρασιών.