Οι 7 συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα σου

Πολλές φορές, μπορεί να φροντίζετε την επιδερμίδα σας με επιμέλεια και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καλλυντικά, όμως μπορεί η εικόνα σας να μην ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλετε. Προφανώς κάτι δεν κάνετε καλά και η αιτία μπορεί να είναι κάτι από την καθημερινότητα που παρεμποδίζει την προσπάθειά σας.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις κακές συνήθειες:

Κοιμάστε βαμμένες: μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά το να μην αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν τον ύπνο μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην επιδερμίδα. Κατά τη διάρκεια την νύχτας το δέρμα προσπαθεί να ανανεωθεί, όταν όμως το κρατάς με το make- up, οι πόροι δεν αναπνέουν και δεν του επιτρέπει να κάνει τις διαδικασίες ανανέωσης. Άρα μην αμελείτε τον βραδινό καθαρισμό πριν πέσετε για ύπνο.

Αμελείτε τη χρήση αντηλιακού: όλοι γνωρίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, από έγκαυμα και κοκκίνισμα μέχρι πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Όμως παρόλο αυτά, πολλές φορές ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό ειδικά το χειμώνα. Ακόμα και με συννεφιά, οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να κάνουν κακό. Επομένως, βάλτε στην καθημερινή σας ρουτίνα το αντηλιακό ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Δεν κοιμάστε αρκετές ώρες: από παλιά ακούμε να λένε ότι ο ύπνος είναι υγεία! Μάλλον κάτι θα ήξεραν. Αν δεν κοιμάστε καλά και αρκετά, θα φανεί αμέσως στην επιδερμίδα σας. Ο ύπνος ξεκουράζει τον οργανισμό και αυτό φαίνεται και στα κύτταρα του δέρματος. Ένας 8ωρος ύπνος σίγουρα θα αναζωογονήσει τον οργανισμό σας αλλά και το δέρμα σας.

Δεν ενυδατώνεστε σωστά: πολλές φορές μέσα στο γρήγορο ρυθμό της ημέρας αμελείτε να πιείτε νερό και να διατηρείστε ενυδατωμένες. Επίσης μπορεί να φύγετε το πρωί από το σπίτι χωρίς να φορέσετε μια απλή ενυδατική κρέμα. Το δέρμα έχει ανάγκη από υγρασία για να διατηρεί την ελαστικότητά του και σε καμία περίπτωση δεν αμελούμε την επαρκή ενυδάτωση.

Καπνίζετε: όλοι γνωρίζετε ότι το κάπνισμα δεν ωφελεί πουθενά και έτσι και στο δέρμα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για την πρόωρη γήρανση και για το θαμπό και άτονο δέρμα. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να περιμένετε, κόψτε το κάπνισμα άμεσα και κάντε ένα ανεκτίμητο δώρο στον εαυτό σας.

Πειράζετε το πρόσωπό σας: είναι πολύ κακή συνήθεια να πειράζετε το πρόσωπό σας συνέχεια και να σπάτε τα σπυράκια σας. Αυτό δημιουργεί επιμολύνσεις, ουλές και πολλές φορές σοβαρές μολύνσεις. Χρησιμοποιείστε πάντα καθαρά χέρια και μόνο ειδικά καθαριστικά και κρέμες ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα: οτιδήποτε και να βάζετε στην επιδερμίδα σας πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα δεν γίνεται μια κοπέλα με λιπαρό δέρμα να φοράει μια πολύ βαριά ενυδατική κρέμα γιατί απλά θα χειροτερέψει την παραγωγή σμήγματος και θα της μπουκώσει την επιδερμίδα. Να αναζητάτε πάντα τα κατάλληλα για εσάς προϊόντα και να παίρνετε συμβουλές από εξειδικευμένα άτομα. Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να πλένετε επιμελώς τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ γιατί είναι πηγές μικροβίων και μόλυνσης.

Αλλάξτε αυτές τις κακές καθημερινές συνήθειες και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει.