Αντηλιακό Προσώπου Όλο το Χρόνο; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Αν θέλετε να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου, θα πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα το αντηλιακό προσώπου. Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν το κάνουν και δεν προστατεύουν προληπτικά το δέρμα τους. Όμως, αυτό μπορείτε να το αλλάξετε από σήμερα κιόλας. Ανεξάρτητα από το πως αντιμετωπίζατε το δέρμα σας μέχρι χθες, δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσετε να βάζετε το αντηλιακό προσώπου στην καθημερινή σας ρουτίνα, κάτι που θα σας πάρει ελάχιστα λεπτά. Το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα σας δικαιώσει.

Ας δούμε τους βασικούς λόγους για να φοράτε αντηλιακό προσώπου 365 μέρες το χρόνο:

Οι καταστροφικές ακτίνες του ήλιου: οι ακτίνες του ήλιου που κάνουν κακό στο δέρμα είναι οι UVA και οι UVB. Με την πάροδο των ετών, η γνώση γύρω από τον ήλιο όλο και μεγαλώνει, επομένως αυτό από μόνο του είναι μεγάλη δύναμη. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν το έγκαυμα στην επιδερμίδα, ενώ οι ακτίνες UVA είναι αυτές που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα και προκαλούν γήρανση και μακροπρόθεσμα καρκίνο του δέρματος. Επίσης, κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι οι βλάβες στο δέρμα από την ήλιο είναι συσσωρευτικές και αθροιστικές και ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε το δέρμα είναι η χρήση αντηλιακού.

Ο ήλιος είναι επικίνδυνος ακόμα και το χειμώνα: πολύς κόσμος πιστεύει ότι αν έχει συννεφιά δεν χρειάζεται αντηλιακό. Λάθος! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 80% των ακτινών UV μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα. Επίσης, άνθρωποι που κάνουν σκι ή εκτίθενται σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος ακόμα και το χειμώνα μπορεί να αποκτήσουν κάποιο έγκαυμα. Να θυμάστε ότι η ακτινοβολία είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλώνει το υψόμετρο.

Ηλικία και ηλιακή ακτινοβολία: πολύς κόσμος πιστεύει ότι όταν είσαι νέος δεν έχεις πρόβλημα με τον ήλιο. Αρχικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και σίγουρα οι καλές συνήθειες θα πρέπει να εγκαθίστανται από νωρίς. Τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να ξέρουν τον λόγο που φοράνε αντηλιακό και να το θεωρούν αυτονόητο στη ρουτίνα τους. Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η δράση του ήλιου είναι συσσωρευτική και οι ζημιές αθροιστικές.

Καφέ κηλίδες και πανάδες: η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει καφέ κηλίδες και χρωματικά σημάδια που είναι αντιαισθητικά και απαιτούν πολύ προσπάθεια για να φύγουν. Επομένως, η μόνη προστασία από τις πανάδες είναι η επαρκής ηλιοπροστασία.

Ήλιος και φωτογήρανση: μπορεί να ξοδεύεις μια περιουσία σε κρέμες αντιγήρανσης και ορούς για να διορθώσεις τις ρυτίδες, όμως αν δεν φοράς αντηλιακό η προσπάθεια δεν θα είναι αποτελεσματική. Οι ακτίνες UVA είναι υπεύθυνες για τη γήρανση και τη δημιουργία ρυτίδων. Επομένως, επενδύστε τα χρήματά σας σε ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη και επιπλέον πλούσιο σε αντιγηραντικά συστατικά όπως τα πεπτίδια, το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C. Αν θέλετε να φαίνεστε νέα για πάντα, μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας.

Ο μεγαλύτερος λόγος: ο καρκίνος του δέρματος! Θα λέγαμε ότι η πρόληψη του καρκίνου του δέρματος είναι o πιο σημαντικός λόγος για να φοράτε αντηλιακό 365 μέρες το χρόνο!

Να θυμάστε ότι η δράση του ήλιου είναι συσσωρευτική και προκαλεί γήρανση, κηλίδες και διάφορα μελανώματα. Ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από τις επιβλαβείς συνέπειες είναι η επαρκής αντηλιακή προστασία. Επιλέξτε το κατάλληλο αντηλιακό με βάση τις ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας.