Το πασχαλινό kit: τι θα χρειαστώ για πασχαλινές διακοπές στην εξοχή

To Πάσχα έφτασε και μαζί με αυτό έφτασε η ώρα για απόδραση στην εξοχή. Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό γιατί δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί που υπήρχαν τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Αφού λοιπόν Πάσχα χωρίς εκδρομή δεν γίνεται, μιας και είμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα, καλό θα ήταν να ετοιμάσετε και τη μεγάλη λίστα για όλα τα απαραίτητα που χρειάζεστε για την πασχαλινή εξόρμηση.

Τι είναι απαραίτητο και τι δεν πρέπει να ξεχάσετε στην πασχαλινή σας εξόρμηση;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γεμίσετε τον εαυτό σας με άγχος και η ανεμελιά της εξόρμησης να πάει περίπατο. Οι μέρες είναι λίγες και θα πρέπει να ξεκουραστείτε και να περάσετε όμορφα και ξέγνοιαστα. Αδειάστε τις βαλίτσες από υποχρεώσεις και αφήστε χώρο για ξεγνοιασιά και όμορφες αναμνήσεις.

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για εξοχή καθώς η εξόρμηση είναι συνυφασμένη με βόλτες στη φύση. Επίσης μην ξεχάσετε καπέλα και γυαλιά.

Μιας και θα είναι από τις πρώτες ημέρες που θα βγείτε στον ήλιο μη ξεχάσετε το αντηλιακό σας, μικροί και μεγάλοι. Ο ήλιος έχει και καλή και κακή πλευρά. H καλή πλευρά έχει να κάνει με την ψυχολογία και την ψυχική ευεξία. Επίσης με το ήλιο παράγεται και βιταμίνη D που είναι τόσο σημαντική στο ανοσοποιητικό όπως και στα οστά. Η κακή πλευρά του ήλιου έχει να κάνει με τα εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επομένως, χαρείτε τον ήλιο με ασφάλεια και πάρτε μαζί σας αντηλιακό για όλη την οικογένεια με δείκτη προστασίας 50+ τουλάχιστον.

Επίσης, η φύση είναι συνυφασμένη με διάφορα έντομα, ζωύφια και γενικότερα ενοχλητικούς επισκέπτες. Έτσι μην παραλείπετε να έχετε μαζί σας κάποιο στικ ή κάποια αλοιφή για τσιμπήματα κατάλληλα για όλη την οικογένεια ώστε να αποφύγετε ενοχλήσεις και τσιμπήματα. Επιπλέον, λόγω της επαφής με τη φύση είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν αλλεργίες. Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να είναι στο δέρμα με φαγούρα και κοκκινίλα, φτέρνισμα, μάτια που δακρύζουν και καταρροή. Επομένως, βάλτε στην τσάντα και ένα αντιισταμινικό ώστε να αποφύγετε τις ενοχλήσεις από τα φυτά και το περιβάλλον της εξοχής.

Αν η παρέα διαθέτει και μικρά παιδιά μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και ένα τσαντάκι με επιδέσμους, αντισηπτικό και κρέμα επούλωσης σε περίπτωση που κάποιο παιδί πάνω στο παιχνίδι πέσει και χτυπήσει.

Συνοψίζοντας λοιπόν με καλή οργάνωση και πρόγραμμα φτιάξτε τις βαλίτσες για τις πασχαλινές διακοπές, αφήστε πίσω έννοιες και προβλήματα και απολαύστε τις μέρες ξεγνοιασιάς που έρχονται.

Καλό Πάσχα!