Η σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων

Ας δούμε μαζί τα σωστά βήματα περιποίησης και για την πρωινή σας ρουτίνα και για τη βραδινή. Το πιο σημαντικό βήμα είτε πρωί είτε βράδυ είναι ο σωστός καθαρισμός.

Ειδικά το πρωί θα πρέπει να αφαιρείτε τους ρύπους που έχουν δημιουργηθεί από το προηγούμενο βράδυ με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό. Ένα καθαρό δέρμα είναι το πιο σημαντικό βήμα για να δεχτεί τα προϊόντα περιποίησης και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα και την ακριβότερη κρέμα του κόσμου να φορέσετε αν δεν είναι καλά καθαρισμένο το δέρμα σας δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Άρα 1ο βήμα είναι ο αποτελεσματικός καθαρισμός, με το κατάλληλο καθαριστικό ανάλογα τον κάθε τύπο δέρματος.

Οι ανάγκες κάθε δέρματος είναι διαφορετικές και αυτό σχετίζεται και με την επιλογή του καθαριστικού. Έτσι, ένα ξηρό δέρμα προτιμά ένα γαλάκτωμα καθαρισμού γιατί έχει πιο ενυδατικό χαρακτήρα, ενώ ένα λιπαρό δέρμα προτιμά ένα καθαριστικό όπως τα τζελ που ξεπλένονται. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τι καθαριστικό χρησιμοποιείτε, να θυμάστε να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις και να μην τρίβετε την επιδερμίδα σας. Αφαιρέστε αποτελεσματικά το προϊόν και στεγνώστε το δέρμα σας με μία καθαρή πετσέτα ή χαρτί.

Επόμενο βήμα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του καθαρισμού είναι η εφαρμογή της λοσιόν ή αλλιώς toner. Σκοπός της λοσιόν είναι όχι μόνο να πάρει τα τελευταία υπολείμματα του καθαρισμού αλλά και να επαναφέρει το ph της επιδερμίδας ώστε να δεχθεί καλύτερα τα ενυδατικά προϊόντα. Εδώ να σημειώσουμε ότι καλό είναι 1 φορά την εβδομάδα να κάνετε και scrub προσώπου ώστε να καθαρίζεται σε βάθος η επιδερμίδα και είναι και αυτό σημαντικό κομμάτι του skincare.

Αφού λοιπόν καθαρίσατε πολύ καλά την επιδερμίδα, σειρά έχει η εφαρμογή του serum ή του ορού. Οι οροί είναι συνήθως λεπτόρρευστοι και περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις των δραστικών συστατικών. Φτάνουν μέχρι τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και έχουν πολύ εξειδικευμένη δράση όπως η αντιγήρανση και η ενυδάτωση.

Επόμενο βήμα μετά τον ορό είναι η κρέμα ματιών. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και πολύ ευαίσθητη. Η κρέμα ματιών φωτίζει το βλέμμα, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους. Εφαρμόζεται με τον παράμεσο, από μέσα προς τα έξω με απαλές ταμποναριστές κινήσεις. Extra tip: το καλοκαίρι διατηρείστε την κρέμα ματιών στο ψυγείο!!

Προχωράμε λοιπόν με την κρέμα προσώπου: αυτό είναι το βήμα που θα κλειδώσει και το serum και γενικά θα ενυδατώσει και θα προσφέρει προστασία από ρύπους και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τέλος, αν μιλάμε για πρωινή ρουτίνα δεν ξεχνάμε το αντηλιακό χειμώνα- καλοκαίρι ή έστω η κρέμα ημέρας να διαθέτει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 25. Το αντηλιακό θα σας προστατεύσει από τις ανεπιθύμητες βλάβες του ήλιου, θα περιορίσει τις κηλίδες και τη φωτογήρανση.

Αν μιλάμε για βραδινή ρουτίνα περιποίησης, υψίστης σημασίας είναι ο καθαρισμός και ειδικά η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ιεροτελεστίας. Όσον αφορά το μακιγιάζ, μια σύγχρονη τάση είναι το double cleansing (διπλός καθαρισμός): στην ουσία χρησιμοποιείς δυο προϊόντα καθαρισμού και απομακρύνεις τέλεια ρύπους και μακιγιάζ με σκοπό να πας στα επόμενα steps.

Συνεχίζεις λοιπόν με τα επόμενα βήματα στην ρουτίνα και βάζετε στο παιχνίδι και την κρέμα νύχτας η οποία θα δουλεύει όσο εσείς θα κοιμάστε!

Αυτή λοιπόν είναι η σειρά με την οποία μπορείτε να βάζετε τα skincare προϊόντα με σκοπό να γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική η καθημερινή σας ρουτίνα!