Καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά: τι να πάρω μαζί;

Ο προορισμός των διακοπών δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι η αλλαγή των παραστάσεων και η φυγή από την καθημερινότητα. Επιπλέον, όπου και αν πας πρέπει να είσαι έτοιμος και εφοδιασμένος με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτή η προετοιμασία θα πρέπει να είναι ακόμα πιο οργανωμένη αν μιλάμε και για παιδιά.

Επομένως ας δούμε παρέα ένα χρήσιμο οδηγό για την καλύτερη και πιο οργανωμένη προετοιμασία των διακοπών σας με παιδιά.

Κεφάλαιο ήλιος: όπου και να πάτε το σίγουρο είναι ότι θα έχετε παρέα σας τον ήλιο. Ο ήλιος έχει τις καλές του επιδράσεις, έχει όμως και τις αρνητικές του μεταξύ αυτών το έγκαυμα, την ηλίαση, τη θερμοπληξία και την αφυδάτωση. Επομένως, είτε μιλάμε για παιδιά είτε για μεγάλους, το αντηλιακό δεν θα πρέπει να λείπει από καμία βαλίτσα. Επιλέξτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ανάλογα τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των παιδιών σας και μην ξεχνάτε πάντα να το ανανεώνετε όσο συχνά απαιτείται ειδικά μετά από κολύμπι και παιχνίδι.

Οργανώστε το φαρμακείο σας: είναι πολύ συχνό όταν κάποιος λείπει από το σπίτι του, τότε να τον βρίσκουν όλα! Ειδικά λοιπόν μιας και μιλάμε για παιδιά, πρέπει να έχετε μαζί σας πολύ βασικά πράγματα φαρμακείου για να μην τρέχετε πανικόβλητοι σε ξένα μέρη. Ένα μικρό αλλά έξυπνο τσαντάκι πρώτων βοηθειών είναι πιο απαραίτητο από όσο φαντάζεστε. Αυτό θα περιλαμβάνει αντισηπτικό, κάποια επουλωτική κρέμα και σίγουρα επιδέσμους και τσιρότα. Επίσης είναι απαραίτητη μία κρέμα αντιβιοτική για τυχόν τσιμπήματα, κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επιπλέον ένα αντιπυρετικό μαζί με ένα θερμόμετρο δεν είναι κακό να υπάρχουν στη βαλίτσα των διακοπών. Και οπωσδήποτε τα αντικουνουπικά σας προϊόντα μαζί με αλοιφή για μετά το τσίμπημα.

• Από τα προσωπικά αντικείμενα, να θυμάστε ότι λόγω καλοκαιριού, δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας άπειρα ρούχα. Αρκούν αρκετά μαγιό, σαγιονάρες, δροσερά μπλουζάκια, καπέλα και γυαλιά ηλίου. Επίσης, δεν ξεχνάμε την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα των παιδιών καθώς οι καλές συνήθειες πρέπει να συνεχίζονται και στις διακοπές. Τέλος, αφού μιλήσαμε για συνήθειες, καλό είναι να αφήσουμε τις κακές συνήθειες σπίτι για αυτές τις μέρες, να αφήσουμε τάμπλετ και οθόνες να ξεκουραστούν και αυτά για αυτό το διάστημα.

Παιχνίδια και βιβλία: μιας και θα αφήσετε σπίτι οθόνες και ηλεκτρονικές συσκευές καλό είναι να πάρετε μαζί σας λίγα παιχνίδια που θα παίξετε με τα παιδιά σας, από επιτραπέζια μέχρι κουβαδάκια και νεροπίστολα. Επίσης 1 με 2 βιβλία, τα αγαπημένα τους, είναι καλό να συντροφεύουν τα παιδιά στις καλοκαιρινές διακοπές και ακόμα και λίγο πριν τον βραδινό ύπνο να τα διαβάζουν. Δεν είναι κακή ιδέα, τι λέτε;

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για ξέγνοιαστες αλλά και οργανωμένες διακοπές. Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και αφήστε έξω από τη βαλίτσα άγχος και υποχρεώσεις και απολαύστε ξέγνοιαστες διακοπές με τα παιδιά σας!