Η σωστή περιποίηση προσώπου το βράδυ

Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία της επιδερμίδας να εφαρμόζετε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο περιποίησης πριν πάτε για ύπνο. Η σειρά εφαρμογής των προϊόντων είναι καλό να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και αν ακολουθήσετε μερικά μυστικά περιποίησης από τα παρακάτω είναι σίγουρο ότι το πρωί θα ξυπνάτε με απαλό και μεταξένιο δέρμα.
Η βραδινή περιποίηση πολλές φορές προβληματίζει τη σύγχρονη γυναίκα. Στο τέλος της ημέρας υπάρχει συσσωρευμένη κούραση και σίγουρα λίγες γυναίκες έχουν διάθεση για κούρα ομορφιάς. Επιπλέον, υπάρχει κατακλυσμός προϊόντων, καθαριστικών, ορών και κρεμών με αποτέλεσμα η βραδινή ρουτίνα να γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη και τελικά να κοιμάστε χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα.
Αν βάλετε ένα πρόγραμμα περιποίησης καθημερινό, χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα και με τον σωστό τρόπο, σίγουρα θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς κόπο και χωρίς σπατάλη χρημάτων. Μιλώντας για σωστά προϊόντα εννοούμε αυτά που είναι κατάλληλα για τις ανάγκες και τον τύπο του κάθε δέρματος. Ακόμα και το πιο ακριβό προϊόν περιποίησης δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν χρησιμοποιείται σωστά. Επιπλέον, η πρωινή ρουτίνα περιποίησης διαφέρει σημαντικά από τη βραδινή γιατί απλά οι διαδικασίες του δέρματος τη νύχτα διαφέρουν από αυτές της μέρας.


Τι συμβαίνει στο δέρμα όσο κοιμάστε;
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο οργανισμός προσπαθεί να επανορθώσει τις ζημιές που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα ανανεώνεται, αναπλάθεται και επανορθώνει τη διαταραχή του επιδερμιδικού φραγμού. Όσο κοιμόμαστε, το δέρμα μας δουλεύει στο φουλ και χάνει τη υγρασία του και επιπλέον επιδιορθώνει τις βλάβες που έχει κάνει το οξειδωτικό στρες με την παραγωγή ελευθέρων ριζών όλη την ημέρα. Επίσης, το δέρμα αποβάλλει τοξίνες, ρύπους και ακαθαρσίες ενώ παράλληλα εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος. Μέρος της νυχτερινής ανάπλασης είναι και η παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το πρωί να δείχνετε πιο νέες και πιο ανανεωμένες. Επομένως, αν δίνετε στην επιδερμίδα την κατάλληλη βραδινή περιποίηση βοηθάτε τον οργανισμό σας να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπλασης και επιδιόρθωσης.


Που ωφελεί όμως η βραδινή περιποίηση;
• Διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και με την υγρασία που χρειάζεται
• Καθαρίζουν οι πόροι και εμποδίζεται η δημιουργία ακμής και ατελειών
• Η μοναδική δουλειά που κάνει το δέρμα τη νύχτα είναι η ανάπλαση, άρα οι κρέμες και τα δραστικά συστατικών αυτών απορροφώνται πιο εύκολα


Τα βήματα της βραδινής περιποίησης:
1. Ο καθαρισμός
Το πιο σημαντικό βήμα στην ιεροτελεστία της βραδινής ρουτίνας είναι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου. Όλη τη μέρα το δέρμα γεμίζει ρύπους και τοξίνες με αποτέλεσμα να φράσσονται οι ρύποι και να μην αναπνέει. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καθαριστικό ανάλογα τον τύπο δέρματος καθαρίζετε σε βάθος και δίνετε το σωστό έδαφος στα επόμενα βήματα περιποίησης. Επιπλέον, αν φοράτε και μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείται κάθε ίχνος μακιγιάζ και μετά να προχωράτε στα επόμενα βήματα. Ειδικά για το βράδυ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά με πιο δραστικά συστατικά όπως τα AHA που θα απολεπίσουν την επιδερμίδα και θα βοηθήσουν τη διαδικασία της ανάπλασης. Όμως πάντα να θυμάστε το επόμενο πρωί να πλένετε καλά το πρόσωπο σας και να φοράτε αντηλιακό.
2. Λοσιόν
Ο σωστός καθαρισμός ολοκληρώνεται με τη χρήση λοσιόν, η οποία απομακρύνει οτιδήποτε δεν αφαιρέθηκε με τον καθαρισμό και επιπλέον, επαναφέρει το Ph της επιδερμίδας ώστε να δεχτεί τις κρέμες.
3. Ορός προσώπου
Αμέσως μετά τον καθαρισμό, ακολουθεί η εφαρμογή του ορού ή αλλιώς serum. Oι οροί είναι πολύ λεπτόρρευστοι και πλούσιοι σε δραστικά συστατικά, δρουν στο βάθος της επιδερμίδας και απελευθερώνουν τα συστατικά κατά τη διάρκεια του ύπνου.
4. Κρέμα νυκτός
Μετά τον ορό, θα πρέπει να εφαρμόζεται η κρέμα νύχτας που είναι και το πιο πολύτιμο προϊόν της βραδινής ρουτίνας. Η κρέμα νύχτας διαφέρει από την κρέμα ημέρας, μιας και η υφή της είναι συνήθως πιο πλούσια ώστε να δρα όλη τη νύχτα και πιο πλούσια σε αναπλαστικά συστατικά. Υπάρχουν συστατικά που καλό είναι να χρησιμοποιούνται μόνο τη νύχτα όπως η ρετινόλη που έχει πολύ ισχυρό αντιγηραντικό αποτέλεσμα όμως το πρωί πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε αντηλιακό για να μην υπάρχει πρόβλημα ευαισθησίας.


Κλείνοντας, δεν ξεχνάμε ποτέ την περιοχή των ματιών που είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη. Επιπλέον, μπορείτε να φορέσετε μάσκα προσώπου, ενυδατική ή αντιγηραντική, να την αφήσετε όλη τη νύχτα και το πρωί να ξυπνήσετε ανανεωμένες και φρέσκες.
Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα τις ανάγκες σας και αφήστε το δέρμα σας να λάμψει!